Децата да не се въвличат в политическа агитация. Държавната агенция

...
 
Децата да не се въвличат в политическа агитация. Държавната агенция
Коментари Харесай

Децата да не се въвличат в политическа агитация

 

Децата да не се въвличат в политическа пропаганда. Държавната организация за протекция на детето  моли за това, във връзка със стартирането на предизборната акция за избор на органи на локалното самоуправление, оповестиха от пресцентъра на организацията.

Закрилата на децата

Всяко дете има право на протекция против замесване в действия, неподходящи за неговото физическо, психическо, нравствено и просветително развиване.

Закона за политическите партии императивно не разрешава на същите да основават детско-юношески структури, сплотяващи лица под 18-годишна възраст.

В хода на предизборната акция, има възможност политически лица да се появяват в просветителни институции и обществени услуги. Това следва да се пояснява и възприема като пропаганда.

Отговорността да не се позволява въвличането на деца в политически действия в хода на предизборната акция, които са неприсъщи за тях, е споделена.

„ Апелирам освен към участниците в предизборната акция, само че и към цялото ни общество, да съхраним децата от присъединяване във всякаква политическа активност Нека не ги използваме в съревнованието на политическите сили и за отправяне на политически послания. Вярвам, че дружно може да сложим техния интерес над всичко останало “, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

От организацията молят и към представителите на средствата за всеобща информация за сензитивност и засилено внимание към отразяването на събития, свързани с деца.

Децата да не се въвличат

Данни за дете не се разгласяват без единодушието на неговите родители или законни представители.

Още вести четете в категория България.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР